FAQ Veelgestelde vragen2019-11-01T12:08:03+01:00

FAQ- Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat je meer wilt weten over het product dat je graag wilt kiezen. In onze FAQ (veelgestelde vragenlijst) kun je de meest voorkomende vragen vinden, die onze klanten aan ons hebben gesteld. Heb je zelf een vraag die niet in deze lijst voorkomt, dan kun je deze uiteraard aan ons stellen. Je kunt ons tijdens werkdagen bereiken via telefoonnummer(+ 31) 0172 230641, online met ons chatten of een mail sturen.

Kan in pre-pasted fotobehang ook op hout plakken?2019-11-01T12:37:53+01:00

Het pre-pasted behang kan eventueel op hout geplakt worden mits het hout glad is. Goed geschuurd en glad. Het behang plakt NIET op onbehandeld hout. Het behang heeft dan geen hechtingsmogelijkheid en laat los.

Het plakken op hout geschiedt op eigen risico aangezien wij vooraf niet kunnen beoordelen of het hout op de juiste wijze is voorbehandeld.

Waarop kan ik een deursticker plakken?2019-11-01T12:47:32+01:00

Een deursticker kun je op verschillende, goed voorbehandelde (!) oppervlaktes plakken, bijvoorbeeld paneeldeuren of kunststof deuren. Belangrijk is wel dat de deur glad is en dat deze voldoende vetvrij is gemaakt om een goede hechting te kunnen garanderen.

Op onbehandeld hout adviseren wij geen deursticker te plakken. Door de structuur hecht de deursticker niet of onvoldoende op de ondergrond.

Kan ik mijn product ook in zwartwit bestellen?2019-11-01T12:48:27+01:00

Je kunt in jouw bestelling aan het einde in de rubriek opmerkingen aangeven dat je de afbeelding in zwart/grijs/wit wilt.

Belangrijk!

Let er wel op dat zwart/grijs/wit nooit helemaal zwart/grijs/wit zijn. Dit komt omdat de printkleuren worden samengesteld uit 4 kleuren waardoor de kleuren zwart/grijs/wit kleuren bij benadering zijn. Het kan zijn dat de kleuren anders overkomen. In de digitale drukproef krijg je schermkleuren te zien, deze kunnen weer anders zijn, dan je op de uiteindelijke print te zien krijgt.

Wanneer je aangeeft dat je het fotobehang in zwart/grijs/wit wilt hebben, dan ga je automatisch akkoord met bovenstaande!

Waarom zou ik voor pre-pasted fotobehang kiezen?2019-11-18T15:46:39+01:00

Wij bieden verschillende typen fotobehang aan. Het pre-pasted fotobehang heeft een achterzijde met een geïntegreerde lijmlaag. Deze wordt geactiveerd na contact met water. Je hebt dus geen behanglijm nodig. Dit is een heel eenvoudig te verwerken fotobehang. Geschikt voor gladde ondergronden. De muur dient heel glad te zijn. Is dit niet het geval dan zijn de oneffenheden zichtbaar. De print wordt in dit type heel scherp weergegeven.

Niet voor:

 • Plakken over glasvezel- of vliesbehang
 • Plakken op een ondergrond waarin siliconen zijn verwerkt
 • Wanden die niet of niet juist zijn voorbehandeld. Een primer is altijd belangrijk om te gebruiken i.v.m. de hechting van het materiaal.
 • Wanden in nieuwbouw woningen die niet of niet voldoende zijn voorbehandeld. Doordat de wanden in nieuwbouwwoningen een grote ‘zuigende’ werking hebben, nemen ze ook veel vocht op van het water dat in de lijmlaag zit. Daardoor kan het behang niet goed hechten op de onderlaag.

Wil je toch meer informatie; laat het ons weten, wij helpen je graag verder.

Rolgordijn montage2019-11-01T12:41:50+01:00
Hoe hoog wordt de lampenkap?2019-11-01T12:43:28+01:00

Hoe hoog wordt de lampenkap?

De hoogte van de lampenkap is bepaald door de diameter. Hieronder vind je een schema van de diameters/hoogte.

Ø 20 cm – hoogte ca. 15 cm
Ø 30 cm – hoogte ca. 22.5 cm
Ø 40 cm – hoogte ca. 30 cm
Ø 50 cm – hoogte ca. 34.5 cm
Ø 60 cm – hoogte ca. 34.5 cm
Ø 70 cm – hoogte ca. 34.5 cm

De opgegeven hoogtes zijn een indicatie.

Lampenkappen met een Ø 80 cm en Ø 90 cm kunnen op aanvraag voor je gemaakt worden.

Iedere lampenkap wordt met de hand gemaakt. Dat betekent ook dat we andere lampenkap hoogtes kunnen hanteren. Dus heb je een andere hoogte nodig; geef dat aan ons door, dan houden wij hier zoveel mogelijk rekening mee.

Is de sticker geschikt als muursticker?2019-11-01T12:38:23+01:00

Is de sticker ook geschikt als muursticker?

In principe kun je de sticker gebruiken als muursticker. Maar vooral bij nieuwbouw huizen, scholen of andere openbare ruimten wordt er vaak een speciale primer of vuilwerende coating op muren aangebracht. Onze ervaring is dat de sticker daardoor niet of onvoldoende kan hechten. Helaas zie je dit niet direct, maar pas als de sticker loslaat. Belangrijk is dus eerst vooraf goed te bepalen of je inderdaad een sticker op de onderlaag kunt plakken.

Kan ik mijn fotobehang ook met overlap bestellen?2019-11-01T12:34:33+01:00

Wanneer je fotobehang met overlap wilt, dan kun je dit apart in jouw bestelling vermelden. Wij plaatsen dit niet standaard in onze formulieren aangezien niet iedereen weet wat ermee bedoeld wordt. De ervaren behanger zal dit kunnen plakken en weet hoe hij hiermee om moet gaan. In het bestelformulier bij opmerkingen kun je apart even aangeven “behang met 2 cm overlap printen”

Hoe weet ik wat er nodig is voor een vergroting van een foto?2019-11-01T12:50:47+01:00

Wanneer je een foto vergroot wilt laten afdrukken, is het belangrijk dat je de resolutie van je foto kunt beoordelen. Hoe groter de afdruk wordt, hoe meer megapixels er nodig zijn voor een scherp resultaat.

Er zijn veel misverstanden over begrippen als ‘resolutie’ en ‘pixels’.

Resolutie

De kwaliteit van een foto is afhankelijk van het aantal pixels. De resolutie van een fotoafdruk wordt uitgedrukt in pixels per inch of pixels per centimeter. Dat is de maat voor de (technische) kwaliteit.

Let op! De resolutie die jouw camera aan de foto’s meegeeft in de EXIF-informatie (bijvoorbeeld 72 of 90) is een verzonnen getal en heeft geen enkele waarde. Een digitaal fotobestand heeft alleen pixels en géén afmeting in inches of centimeters. En dus ook geen pixels per inch of centimeter. Een digitaal bestand krijgt pas resolutie als hij wordt afgedrukt.

Pixels

Een pixel is het kleinste onderdeel (beeldpuntje) van een digitale foto. Het is belangrijk om te weten dat een pixel geen vaste afmeting heeft tot het moment dat hij wordt afgedrukt. Het formaat waarop de foto wordt afgedrukt, bepaalt de grootte van de pixel. Hoe meer pixels op een kleinere ruimte, hoe kleiner ze zijn en hoe scherper de foto. Daarom heb je meer pixels nodig voor een scherpe afdruk op een groter formaat. Bij een afbeelding van lage resolutie zijn de pixels heel groot en ziet u dit als vierkante blokjes (pixelatie).

Voorbeeld:
 • Klik op onderstaande afbeeldingen voor een uitvergroting. Allebei de afbeeldingen zijn opgemaakt op 15×15 cm. Je ziet dat de tweede afbeelding minder scherp is. Dit komt omdat er minder pixels zijn voor dezelfde afmetingen. Resultaat: de pixels zijn groter (en zelfs voor het oog zichtbaar).
Afbeelding opgemaakt op 300 pixels/inch
Afbeelding opgemaakt op 72 pixels/inch

Alleen aan het aantal pixels van een afbeelding kunnen we zien of een fotobestand groot genoeg is.

Het is af te raden om met bijvoorbeeld Photoshop extra pixels toe te voegen aan jouw afbeelding om zo een hogere resolutie te bereiken. Dit komt de kwaliteit van de afbeelding niet ten goede en is in veel gevallen onnodig.

Eh, waar hebben we het over?

Wij begrijpen dat dit lastig is, soms lijken foto’s mooi genoeg om af te drukken op grote formaten en dan blijkt het toch tegen te vallen. Vandaar beoordelen wij GRATIS jouw bestand. Stuur jouw digitale bestand,via deze link, met daarbij de gewenste formaten en om welke product het zou gaan en je ontvangt z.s.m. bericht van ons.

Is de deursticker makkelijk zelf aan te brengen?2020-01-10T16:36:20+01:00

Ja, de sticker is goed zelf aan te brengen. Belangrijk is wel dat de deur glad is en dat deze voldoende vetvrij is gemaakt om een goede hechting te kunnen garanderen. Lees voordat je gaat plakken altijd eerst deze instructie. Neem de tijd en zorg voor een goede voorbereiding.

Deurstickers die geen beschermlaag hebben, zijn kwetsbaar met het aanbrengen. Ons advies is om dit met een daartoe geschikte rakel aan te brengen.

Voorwaarden bij bestellen

Deurstickers met of zonder beschermlaag kunnen niet geretourneerd worden. Dit product is voor de klant op maat gemaakt. YouPri is niet aansprakelijk voor het onjuist voorbehandelen, aanbrengen, plakken van de deursticker. Dit is geheel voor eigen risico.

How to deursticker 1

Wij hebben eerst de deur eruit gehaald. Hier kan je goed zien dat de deur echt toe was aan een opknap beurt.

How to deursticker 3

Het snijplankje was onze “spatel” om de sticker glad over de deur te krijgen. En netjes te helpen plakken over de deur.

How to deursticker 4

De planken gebruikten we om de sticker even op te leggen en het werkt fijn dat het mooi recht blijft.  De sticker bij de scharnieren kan je een beetje bijsnijden.

How to deursticker 5

Wat gaat dit super snel!
Hier houden we van, weinig inspanning met groot resultaat! Kijk eens wat leuk!! Hij zit er op, heel blij mee.

Zijn de deurstickers slijtvast?2019-11-01T12:47:00+01:00

De deurstickers kunnen wij, als je dit in de bestelling aangeeft, mat of glanzend lamineren. Dit is een extra beschermlaag. Het zorgt ervoor dat de sticker beter beschermt is tegen invloeden van buitenaf. Vanzelfsprekend is ook de extra bescherming afhankelijk van de mate en hoe de sticker gebruikt wordt.

Deurstickers die geen beschermlaag hebben, zijn kwetsbaar met het aanbrengen. Ons advies is om dit met een daartoe geschikte rakel aan te brengen.

Voorwaarden bij bestellen

Deurstickers met of zonder beschermlaag kunnen niet geretourneerd worden. Dit product is voor de klant op maat gemaakt. YouPri is niet aansprakelijk voor het onjuist voorbehandelen, aanbrengen, plakken van de deursticker. Dit is geheel voor eigen risico.

Waarom zijn de behangnaden zichtbaar?2019-11-01T12:34:54+01:00

Het fotobehang bestaat uit behangbanen. Deze zijn gesneden. Behangpapier is altijd wit. Bij een donkere afbeelding zullen behangnaden altijd meer zichtbaar zijn dan bij lichte afbeeldingen. Dit heeft ook te maken met hoe goed het behang geplakt wordt.

Tip!

Bekijk onze tips & trics pagina!

Moet ik muren/wanden voorbehandelen?2019-11-01T12:33:56+01:00

Voordat je begint met behangen is het belangrijk om de ondergrond goed voor te behandelen. Dit voorkomt dat het behang niet of onvoldoende hecht op de ondergrond.

Wij adviseren om een goede latex te gebruiken of vooral bij wanden in nieuwbouw huizen eerst de wanden goed voor te behandelen met een speciale primer, die de zuigkracht wegneemt. Laat u vooraf eerst goed informeren bij de aannemer, bouwmarkt of schilder/behanger.

Hoe weet ik of mijn eigen foto scherp genoeg is?2019-11-01T12:50:33+01:00

De scherpte van een afbeelding wordt mede bepaald door het aantal beeldpunten, ook wel pixels genoemd. Hoe meer pixels je afbeelding bevat, hoe scherper de foto.

Een scherpe foto, met veel pixels, heeft een hoge resolutie. Een minder scherpe foto met weinig pixels heeft een lage resolutie. Pixels? Bij één megapixel spreken we over 1 miljoen pixels. Om het aantal megapixels van de gehele afbeelding te berekenen, vermenigvuldig je het aantal pixels van de breedte met het aantal pixels van de lengte. Zo kan een afbeelding bijvoorbeeld 3000 pixels breed zijn en 2000 pixels lang. Het aantal megapixels is dan 3000×2000 is 6 miljoen pixels, met andere woorden 6 megapixels. De foto heeft dan een vrij hoge resolutie van 6 megapixels.

Je kunt jouw foto door ons laten beoordelen, mocht je niet zeker zijn van de kwaliteit.

Upload 1 tot max. 3 foto’s voor een gratis controle
Hoe weet ik of ik een hangende of een staande lampenkap moet bestellen?2019-11-01T12:43:39+01:00

Een hangende lampenkap is voor een lampfitting die aan het plafond hangt. Een staande lampenkap is voor een fitting op een lampenvoet.

Op welke ondergrond kan ik de sticker plakken?2019-11-01T12:38:53+01:00

Sticker opplakken

Een sticker kun je op verschillende, goed voorbehandelde (!) oppervlaktes plakken. Belangrijk is dat de ondergrond glad en voldoende vetvrij is gemaakt om een goede hechting te kunnen garanderen.

Op onbehandeld hout adviseren wij geen stickers te plakken. Door de structuur hecht de sticker niet of onvoldoende op de ondergrond.

Wat als er toch bubbels in de sticker komen?2019-11-01T12:33:05+01:00

Mocht het opplakken van de sticker toch lastiger gaan dan je had gedacht en er ontstaan bubbels, dan kun je deze voorzichtig proberen glad te strijken m.b.v. een föhn. De sticker wordt dan warm en is daardoor beter in vorm te krijgen. Je kunt de föhn langzaam over de plek van de bubbels bewegen. Let op! niet te dichtbij en niet te lang op één plek houden.

Lukt dit niet en ontstaan er alsnog kleine bubbels, dan kun je nadat je de sticker hebt geplakt ook met een speld het kleine(!) bubbeltje inprikken en vervolgens met een rakel gladstrijken.

Waar moet ik op letten als ik de maten voor een rolgordijn opmeet?2019-11-01T12:45:53+01:00

Wanneer je kiest voor ‘in de dag’ (= in het kozijn) kan er tussen het raam en het kozijn een ‘streepje licht’ in de ruimte komen. Zeker wanneer je weinig lichtinval wilt hebben zou het een overweging zijn om het rolgordijn ‘op de dag’ (= op het kozijn) te monteren.

Houd ook rekening met eventuele obstakels, zoals: vensterbanken, klink of uitzetarmen. Meten = weten en door dit goed van te voren na te kijken, scheelt het een hoop ergernis achteraf.

Waarom zou ik kiezen voor vliesbehang?2019-11-01T12:48:59+01:00

Het vliesbehang is verkrijgbaar in verschillende texturen, fijn, grof en leatherlook. Je brengt het behang aan door eerst de muur in te lijmen met behanglijm voor vliesbehang. Door de structuren in het behang geeft het de print een extraatje. De fijne structuur kan omschreven worden als textiel en de grove structuur als penseelstrepen. Voor ieder interieur past wel een type behang. Dit vliesbehang kun je afnemen met een licht vochtige doek.

Voor:
 • Muren geschilderd met latex
 • Wandpanelen óók van kunststof
Niet aanbevolen, maar wel mogelijk:
 • Plakken over glasvezel- of vliesbehang

In de praktijk plakken wij zelf ook over dit behang heen, maar het heeft zeker niet onze voorkeur! De hechting van het materiaal is altijd een moeilijk in te schatten factor. Je weet eigenlijk pas zeker of het blijft zitten, de volgende dag…

Wanneer je er toch voor kiest,  is ons advies om een zeer goed hechtende behanglijm te gebruiken. De muur per baan in te lijmen en (indien nodig) net voor het aanbrengen van een baan vliesbehang, de muur nogmaals van lijm te voorzien.

Het plakken van YouPri vliesbehang over glasvezel- of vliesbehang is geheel voor eigen risico.

Niet mogelijk:

 • Plakken op een ondergrond waarin siliconen zijn verwerkt

Wil je toch meer informatie; laat het ons weten, wij helpen je graag verder.

 

Is de deursticker geschikt voor buiten?2019-11-01T12:46:47+01:00

Jazeker! De sticker is geschikt voor binnen én buiten.

Fotobehang op maat gemaakt2019-11-01T12:48:09+01:00

Ieder fotobehang wordt door ons op maat gemaakt. Dit betekent dat je zelf veel kunt aangeven, zoals breedte, lengte en eventuele objecten die ervoor zorgen dat het geen standaard fotobehang zal zijn. Wij zijn hierin gespecialiseerd, dus heb je specifieke wensen, dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen.

Kan ik mijn behang beschadigen tijdens het aanbrengen?2019-11-07T14:32:58+01:00

Ja, je kunt het behang beschadigen tijdens het aanbrengen. Het behang moet zorgvuldig aangebracht worden, zonder veel kracht en druk. Daarnaast is het ook niet verstandig om (extreem) te gaan vrijwen over het materiaal aangezien de print daardoor kan vervagen of zelfs verdwijnen. Het behang wordt geprint met inkten op waterbasis.

Lampenkap aan binnenzijde bedrukt2019-11-01T12:42:18+01:00

Lampenkap aan binnenzijde bedrukt

Wij kunnen de lampenkap ook aan de binnenzijde bedrukken. Dit geeft een heel eigen ‘touch’ aan de lampenkap. Je kunt in de bestelling onder de rubriek opmerkingen aangeven dat je de bedrukking aan de binnenzijde wilt.

Wat moet ik doen voordat ik begin met het fotobehang?2019-11-01T12:50:04+01:00

Ons advies is om je eerst goed voor te bereiden! Lees de bij het behang geleverde instructie goed door.

Dit houdt onder meer in dat je de muur eerst goed voorbehandelt, eventueel met speciaal voorstrijkmiddel. Uiteraard alle oneffenheden verwijderen. Doe je dit niet, dan heb je kans dat je dit er doorheen ziet.

 • Advies is een witte gladde ondergrond te gebruiken om eventueel doorschemeren te voorkomen.
 • Dek de vloer daarom goed af om schade te voorkomen.
 • Gebruik een scherp (!) mes om het overtollige fotobehang mee af te werken.

YouPri is niet aansprakelijk voor het niet of onjuist voorbehandelen van wanden of muren of het niet afdekken van de vloer, waardoor schade zou kunnen ontstaan.

Is de afdruk hetzelfde als wat op mijn scherm staat?2019-11-01T12:41:14+01:00

NEE! Wij kunnen helaas niet exact hetzelfde afdrukken als wat jij op het scherm ziet. Dit heeft te maken met de instellingen van jouw beeldscherm en onze printerinstellingen. Printkleuren zijn altijd verschillend t.o.v. een (computer)scherm. Daarnaast is printen een heel delicaat proces. Van invloed zijn temperatuur / materiaalkeuzes en eventuele nabewerkingen aan het product. Dit allemaal tezamen kan zijn uitwerking hebben op kleuren.

YouPri kan daarom ook niet aansprakelijk gesteld worden voor enige afwijkingen in kleuren/afbeeldingen. De afbeeldingen in onze webshop zijn puur en alleen indicatief, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Kettingbediening links of rechts?2019-11-01T12:44:12+01:00

Om het rolgordijn naar boven en beneden te laten rollen is een aluminium ketting bijgeleverd. De ketting kan zowel aan de linkerzijde als aan de rechterzijde in het rolmechaniek gehangen worden. De rolgordijnen kunnen daardoor zowel links als rechts bediend worden.

Hoe meet ik de maten van het rolgordijn op?2019-11-01T12:46:06+01:00

Om de maten van het rolgordijn te bepalen is het belangrijk om eerst duidelijk te hebben of je het rolgordijn ‘in de dag’ (= in het kozijn) of ‘op de dag’ (op het kozijn) wilt hebben.

Vervolgens meet je de totale maat die je nodig hebt (in cm’s) breedte en hoogte. Wij maken het doek vervolgens gratis op de juiste breedte. Ook ontvang je altijd eerst een digitale drukproef, dus mochten de maten afwijken, dan kun je dit altijd nog even aan ons doorgeven.

Veiligheidseis rolgordijnen2019-11-01T12:40:49+01:00

Kindveiligheid rolgordijnen

Voor rolgordijnen met een ketting gelden strenge veiligheidseisen. Alledaagse voorwerpen kunnen voor (jonge) kinderen een potentieel gevaar vormen, zo ook de ketting van de rolgordijnen. Onze rolgordijnen voldoen daarom aan de veiligheidsvoorschriften volgens de EU-norm. De normen betreffen de maximale lengte van de bedieningskettingen.

Risico’s
Raambekleding met loshangende bedieningskettingen brengen bepaalde risico’s met zich mee voor (jonge) kinderen. Jonge kinderen kunnen verstrikt raken als gevolg van lussen in kettingen voor het bedienen van het product. Kopers en gebruikers moeten zich bewust zijn van de risico’s.

De volgende waarschuwingen dienen hiervoor in acht genomen te worden:

 • Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van kettingen waarmee het product bediend wordt. Ook kunnen ze kettingen om hun keel wikkelen.
 • Houd kettingen buiten het bereik van (jonge) kinderen om verwurging en verstrengeling te voorkomen. De kettingen kunnen om de nek van het kind verstrengeld raken.
 • Plaats bedden, kinderbedjes en meubilair niet in de buurt van koorden van raambekleding.
 • Knoop kettingen niet aan elkaar vast. Let erop dat kettingen niet in elkaar draaien en een lus vormen.
Deursticker makkelijk te verwijderen?2019-11-01T12:30:01+01:00

De hechting van de deursticker wordt groter wanneer deze langer op een deur geplakt zit. Dat is normaal bij stickers. Heeft de deur een ondergrond van (oude) verf of andere oneffenheden dan is het waarschijnlijk dat deze los kan laten na verwijdering van de stickers. Wij kunnen dus helaas niet garanderen dat de deuren onbeschadigd zullen zijn na verwijdering van de stickers.

Wat als ik verkeerde gegevens heb ingevoerd tijdens mijn bestelling?2019-11-01T12:42:34+01:00

Verkeerde gegevens ingevoerd?

Neem dan direct contact met ons op en bel +31 (0)172 230641. Zoals gemeld worden alle producten op maat gemaakt. Mocht je een vergissing hebben gemaakt, dan kunnen we dit wellicht nog herstellen. Is de opdracht al uitgevoerd, dan kunnen wij helaas geen verantwoordelijkheid nemen voor de extra kosten die gemaakt moeten worden. Dit is voor rekening klant.

Kan ik de sticker makkelijk verwijderen?2019-11-01T12:38:09+01:00

Sticker verwijderen

Iedere sticker kun je in principe weer verwijderen. Het is afhankelijk van de ondergrond en hechtkracht hoe eenvoudig dit gaat en of er schade aan de ondergrond ontstaat. Hoe langer een sticker op de ondergrond geplakt zit, hoe lastiger dit vaak weer loskomt. Je kunt ook zogenaamde stickerverwijderaar gebruiken. Daarbij is het raadzaam eerst te bekijken of deze verwijderaar geschikt is voor de ondergrond.

Een andere tip is om schoonmaakazijn te gebruiken. Dit is een goedkoop en voor de gezondheid een beter product om te gebruiken.

Wordt het fotobehang op de maten die ik aangeef gemaakt?2019-11-01T12:49:32+01:00

Ieder fotobehang wordt door ons op maat gemaakt. Dit betekent dat je zelf veel kunt aangeven, zoals breedte, lengte en eventuele objecten die ervoor zorgen dat het geen standaard fotobehang zal zijn.

Belangrijk!
Wij houden altijd rekening met een extra marge van ca. 5 cm. Dat betekent dat het fotobehang rondom ca. 5 cm groter is, zodat eventuele verkeerde metingen en/of schuine muren kunnen worden opgevangen, waardoor het behang net te smal of te kort zou zijn.
Ons advies is om vooraf altijd even goed te bekijken waar en hoe je begint om te voorkomen dat het beeld er net niet helemaal op staat.

Heb je verder specifieke wensen, dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen.

Als ik fotobehang bestel waar moet ik dan op letten?2019-11-01T12:49:46+01:00

Wanneer je fotobehang bestelt, is het van belang om eerst goed alles op te meten. Dus van muur tot muur en de hoogte van de muur. Doe dit nauwkeurig, dat voorkomt dat het fotobehang te kort of te lang is.

Kan de afbeelding van de lampenkap ook in zwartwit?2019-11-01T12:43:59+01:00

Jazeker! Je kunt in jouw bestelling aan het einde in de rubriek opmerkingen aangeven dat je de afbeelding in zwartwit wilt. Wij sturen je dan eerst een digitale drukproef die je vervolgens akkoord kunt geven. Na jouw bevestiging wordt de lampenkap voor je gemaakt.

Wat is een rakel?2019-11-01T12:32:13+01:00

Een rakel is een handig hulpje voor het opplakken/bevestigen van stickers. Door de sticker aan te brengen m.b.v. de rakel kun je netjes de (deur)sticker gladstrijken.

Waarom moet ik mijn fotobehang altijd controleren als ik het ontvangen heb?2019-11-01T12:52:35+01:00

Wanneer je jouw bestelling van fotobehang binnen hebt gekregen is het belangrijk deze direct te controleren of alles in orde is. Het is daarbij noodzakelijk om de rollen behang op de grond uit te rollen. Leg de banen daarbij op de juiste volgorde. Kijk daarbij goed en nauwkeurig of het behang overeenkomt (print en maat) met wat je hebt opgegeven.

Voor het fotobehang geldt een zichttermijn van 14 dagen na ontvangst van het product. Reclamaties na de gestelde termijn kunnen wij helaas niet meer in behandeling nemen.

Heb je het fotobehang geplakt en tijdens of na het plakken kleurverschil/of andere printverschillen ontdekt?

Helaas kunnen wij jouw fotobehang niet terugnemen, aangezien dit reeds op de muur geplakt is. Ook kunnen wij geen verantwoordelijkheid nemen voor gevolg of vervolgschade van het aanbrengen van het fotobehang.

Van welk materiaal is de lampenkap gemaakt?2019-11-01T12:43:14+01:00

Van welk materiaal is de lampenkap gemaakt?

De lampenkap heeft een aluminium boven- en onderring die is omgewerkt met kunststof aan de binnenzijde en aan de buitenzijde met stof. Daardoor heeft de lampenkap een ‘stoffen’ uitstraling, maar is toch heel stevig. Iedere lampenkap wordt met de hand gemaakt.

Van welk materiaal is het rolgordijn en het mechanisme gemaakt?2019-11-04T16:29:25+01:00

Het rolgordijn mechanisme is van offwhite kunststof. De ketting is van metaal en heeft een metaalkleur. De onderlat is van kunststof of van aluminium.

Lichtdoorlatende doek:
 • 100% polyester
 • gewicht van 190 gr/m2
 • dikte van 0.35 mm.
 • PVC vrij
 • Brandwerend klasse B1
 • Recyclebaar en milieuvriendelijke geproduceerd
Verduisterende doek:
 • 100% polyester
 • gewicht van 293 gr/m2
 • dikte van 0.38 mm.
 • PVC vrij
 • Brandwerend klasse B1
 • Recyclebaar en milieuvriendelijke geproduceerd
 • Zowel eenzijdig als dubbelzijdige bedrukking mogelijk.

Materiaal doek
Het doek van het rolgordijn kan door temperatuur en vochtigheid rimpelingen vertonen. Dit kan wegtrekken doordat deze factoren weer veranderen. Het is ook mogelijk dat de zijkanten van het materiaal licht bol gaat staan. Ook dit is te wijten aan de omgevingstemperatuur en vochtgehalte.

Van welk materiaal is de sticker gemaakt?2019-11-01T12:39:13+01:00

Van welk materiaal is de sticker gemaakt?

Het materiaal is zogenaamde ‘bubble free’ pvc. De naam zegt het al zonder bubbels plakken. Toch adviseren wij om vooraf goed de ondergrond vetvrij te maken. Deze sticker kun je zowel voor binnen als buiten gebruiken.

Waarom kan ik niet met Billink betalen?2019-12-30T18:10:21+01:00

Nadat je je gegevens hebt ingevoerd, voert Billink een kredietwaardigheidscheck uit. Het kan zijn dat je niet achteraf kan betalen met Billink. Hiervoor kunnen meerdere redenen zijn. Om de exacte reden te achterhalen verzoeken wij je om dit schriftelijk aan te vragen per e-mail op info@billink.nl.

Waarom moet ik kiezen voor baanbreedte?2019-11-01T12:50:16+01:00

Standaard worden de banen, wanneer je kiest voor de optie smalle baanbreedte, op ca. 50 tot ca. 85 cm gesneden, afhankelijk van de grootte van de afbeelding. Dit is voor het behangen van fotobehang een makkelijke maat.

Ben je een ervaren behanger dan is het ook goed mogelijk om het fotobehang in bredere banen (vanaf ca. 85 cm, afhankelijk van de grootte van de afbeelding) te behangen. Daardoor zijn er minder naden zichtbaar. Ons advies is om bij brede behangbanen altijd met 2 personen te behangen.

In jouw digitale drukproef krijg je een indicatie hoe de behangbanen verdeeld worden. Aangezien het een maatwerk product is, wordt ook ieder behang op maat gemaakt.

Verschillende typen behang wat houdt dat in?2019-11-01T12:48:43+01:00
 • Het pre-pasted fotobehang is glad en heeft de meest foto realistische weergave.
 • Het fijne structuur fotobehang kenmerkt zich met een meer linnen look en is matter qua fotoweergave.
 • Het grove structuur fotobehang heeft een penseelstreep en een heldere weergave als de linnen structuur.
 • Het leather look behang is een vliesbehang wat lijkt op leer.

Van het pre-pasted fotobehang komt bij het aanbrengen wel water af. Daarom is het belangrijk om de vloer goed af te dekken.

Het vliesbehang (fijn, grof en leatherlook) wordt aangebracht met het inlijmen van de muur met behanglijm voor vliesbehang.

Van welk materiaal is het tafelkleed?2019-11-01T12:34:14+01:00

Het tafelkleed heeft een semi-glanzende uitstraling en is van 100% polyester, 180 g/m².

Je kunt dit tafelkleed eenvoudig afnemen met een vochtige doek. Daardoor is het kleed uitstekend geschikt voor buiten, maar kan natuurlijk ook prima voor binnen gebruikt worden.

Kan ik het tafelkleed ook wassen?2019-11-01T12:33:31+01:00

Ja, je kunt het tafelkleed wassen op een wasprogramma met lage temperatuur (bijv. 30 graden). Daarnaast kun je het tafelkleed met een vochtige doek afnemen.

Wat zijn de afmetingen van het rolgordijn mechanisme?2019-11-01T12:31:20+01:00

Het mechanisme van het rolgordijn is 5 cm breed en 6.5 cm hoog. Dit systeem kan zowel op en in de dag als aan het plafond bevestigd worden. De kettingbediening is zowel links als rechts te gebruiken.

Milieuvriendelijk2019-11-01T12:42:05+01:00

Milieuvriendelijk

Met de geurloze watergedragen HP Latex inkten printen wij zonder het milieu te belasten. Latex inkten voldoen aan de meest stringente eco standaarden, waaronder UL ECOLOGO, UL GREENGUARD GOLD Certfied Inks.

Daarnaast houden wij in ons totale productieproces rekening met het gebruik van onze materialen. Wij hergebruiken dozen, plastic en ander verpakkingsmateriaal zoveel mogelijk. Ons streven is om de gehele productielijn zo milieuvriendelijk mogelijk te laten verlopen.


Productie op maat | Inkten op waterbasis | Milieuvriendelijke substraten | Hergebruik van verpakkingsmaterialen | Effectieve verzending

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?2019-11-01T12:32:33+01:00

De opdrachten worden verzameld. Wij produceren namelijk alles zelf!

De levertijd is ca. 5 – 7 werkdagen. Voor producten zoals: fotobehang, rolgordijnen en producten met eigen foto’s geldt de levertijd na akkoord van de digitale drukproef. Mocht de drukproef niet voor donderdag 12.00 uur akkoord zijn gegeven, dan wordt jouw bestelling een week later voor productie ingepland. De verzenddatum schuift dan ook automatisch op.

Mocht jouw bestelling, om welke reden dan ook, niet tijdig geleverd kunnen worden, dan krijg je hiervan vooraf bericht.

Heb je vragen?

Mail, bel (+31) 0172 230641 of chat met ons.EXTRA INFORMATIE

PostNL is gestopt met de tweede bezorgpoging. Van de pakketten waarbij de eerste bezorgpoging niet slaagt (95% van de pakketten worden bezorgd bij de eerste bezorgpoging), slaagt ook vaak de tweede bezorgpoging niet. Nu PostNL stopt met de tweede bezorgpoging worden de pakketten die bij de eerste bezorgpoging niet geleverd kunnen worden, hierna direct bij de dichtstbijzijnde PostNL locatie afgeleverd.

Kan ik mijn bestelling annuleren?2019-11-01T12:30:57+01:00

Je hebt een bestelling geplaatst maar besluit om deze te annuleren? Dit kan tot 24 uur nadat je de bestelling hebt geplaatst. Er worden dan geen kosten in rekening gebracht. Bestellingen die na 24 uur geannuleerd worden, kunnen wij helaas niet meer uit het productieproces halen. Wij kunnen daarom de bestelling niet crediteren.

Kan ik mijn pakketzending volgen?2019-11-08T13:56:41+01:00

Ja, dat kan via de app van PostNL. Je kunt deze hier downloaden. Zo kun je via jouw track & trace code de zending volgen.

Kan het fotobehang krimpen?2019-11-01T12:39:55+01:00

Kan het fotobehang krimpen?

(Vlies)behang kan lichtjes krimpen door temperatuurverschillen. Heb je een donker (vlies)behang geplakt op een witte ondergrond, dan zullen de naden onmiddellijk opvallen.

Hoe los ik het op?

Er is geen echte oplossing voor dit probleem. Je moet het voorkomen. Vermijd in de eerste plaats grote temperatuurverschillen voor en na het behangen. Vermijd ook tocht – bijvoorbeeld door een open raam – tijdens het behangen. Een andere tip om openstaande naden te vermijden: plaats eerst een grondlaag in de kleur van het behang. In het geval dat het behang dan een klein beetje krimpt, zal je de naden niet opmerken.

Waarom sluit mijn behang niet aan?2019-11-01T12:36:36+01:00

Het behang wordt geproduceerd door een machine die het papier eerst voorziet van een print d.m.v. warmte en inkt. Na dit proces wordt het behang gedroogd. Door dit proces kunnen er in het papier verschillen ontstaan (krimp, rek etc.). Helaas is dit niet te voorkomen. Dat betekent ook dat in sommige gevallen, patronen en/of afbeeldingen net niet goed aansluiten en iets afwijken. Daardoor zou het behang niet helemaal goed kunnen sluiten.

Kan ik ook achteraf betalen?2019-12-30T18:15:45+01:00

Het is mogelijk om achteraf jouw betaling te doen via Billink. Natuurlijk onthoudt dit je niet van de betalingsverplichting, maar je hebt daardoor wel een extra ‘kopersbescherming’. Voor de betaling van jouw bestelling via Billink worden extra kosten van € 1,50 per transactie in rekening gebracht.

Schade aan mijn zending en wat nu?2019-11-04T09:55:30+01:00
Wat vervelend dat ten eerste!

Het kan voorkomen dat tijdens het transport schade aan jouw bestelling is ontstaan. Je kunt bij ons kiezen voor de normale verzending of verzekerd verzenden. Heb je voor de laatste optie gekozen, dan is er niets aan de hand. Belangrijk is wel dat je dit binnen 7 werkdagen aan ons meldt*! Wij leggen dan de claim bij de pakketdienst en zij nemen het vervolgens verder in behandeling. (*Meldingen die niet binnen 7 werkdagen na ontvangst van het pakket zijn doorgegeven, kunnen wij helaas niet meer in behandeling nemen)

Wat vragen wij van jou?
 • 1 foto van de buitenverpakking van de zending met het verzendlabel zichtbaar.
 • 1 foto van de binnenverpakking, waarbij de inhoud en het beschermingsmateriaal in het pakket duidelijk zichtbaar zijn.
 • 3 foto’s van de artikelen. Dit betekent 1 foto van alle artikelen samen en 2 detailfoto’s.

Deze informatie kun je vervolgens mailen naar info@youpri.nl onder vermelding van schade aan zending, met daarbij jouw bestelnummer.

Uiteraard proberen wij het zo snel mogelijk voor je op te lossen, echter ook wij zijn afhankelijk van de snelheid van de pakketdienst. Dus wij vragen jouw geduld in deze.

Niet verzekerd verzenden gekozen?

Heb je niet gekozen voor verzekerd verzenden, dan is het aan de pakketdienst die uit coulance moet handelen. In dit geval verzoeken wij je ook de bovenstaande stappen te doen, zodat we in ieder geval ‘bewijs’ kunnen overdragen. Ook hiervoor doen wij onze uiterste best, maar garanties in een eventuele uitkering van de schade kunnen wij helaas niet geven. Onze ervaring is dat helaas in de meeste gevallen de schades worden afgewezen, aangezien er geen verzekering van het pakket is afgesloten.

Van welk materiaal is de deursticker gemaakt?2019-11-01T12:47:16+01:00

Het materiaal is zogenaamde ‘bubble free’ pvc. De naam zegt het al zonder bubbels plakken. Toch adviseren wij om vooraf goed de beschrijving door te lezen. De deursticker kun je stap voor stap aanbrengen.

Waarom moet ik verzendkosten betalen?2019-11-01T12:29:36+01:00

Wij krijgen deze vraag wel vaker. Je bestelt een product en moet daarna nog verzendkosten afrekenen. De meeste webshops die verzendkosten ‘gratis’ aanbieden, nemen deze kosten ook niet voor eigen rekening, maar verwerken dit vaak in de prijs die je uiteindelijk dan toch ook weer zelf betaald. Wij willen hierin transparant zijn en de verzendkosten gewoon apart melden.
Een pakket komt niet voor € 0,- op plaats van bestemming, de pakketdienst rekent aan ieder van zijn klanten de kosten voor verzending door, zo ook aan ons.

Neem ook even in overweging dat wanneer je fysiek zelf naar een winkel rijdt, je ook parkeer- en transportkosten kwijt bent. Dus eigenlijk vallen de verzendkosten dan best nog mee?

Billink informatie2019-12-30T18:14:14+01:00

Betalen via Billink hoe werkt dat?

Wanneer je kiest voor de betaaloptie ‘achteraf betalen’, kun je jouw persoonsgegevens invullen. Als je aan de voorwaarden voldoet om met Billink achteraf te betalen, dan wordt de bestelling afgerond en ontvang je een factuur van Billink per e-mail. Wanneer je de bestelling ontvangen hebt dient de factuur binnen veertien dagen betaald te zijn.

Voordeel van achteraf betalen

Het grote voordeel van achteraf betalen is ‘eerst zien, dan betalen’. Zodra je de bestelling hebt ontvangen en hebt kunnen oordelen dat het aan de verwachting voldoet ga je over tot het betalen van de factuur. Achteraf betalen is een vorm van aankoopbescherming.

Heeft licht en lichtinval invloed op kleuren?2019-11-01T12:31:55+01:00

Jazeker! Bijvoorbeeld een led lamp geeft wit licht en een gewone standaard verlichting geeft meer ‘geel’ licht. Daardoor kan het zijn dat printkleuren veranderen. Ook de invloed van daglicht is een factor waardoor kleuren anders kunnen overkomen.

Voor onze producten is lichtinval daardoor heel bepalend voor de uiteindelijke kleurweergave en kleurbeleving.

Kan ik mijn bestelde product retourneren?2020-01-10T10:42:56+01:00

Bestelling retourneren?

Niet zonder meer. Je hebt iets besteld en dat wordt door ons op maat voor je gemaakt. De regels voor herroeping zijn in dit opzicht anders dan de regels van de consumentenverkoop. Lees hieronder:

Wanneer heb je geen bedenktijd?

Je hebt geen bedenktijd bij:

 • Producten die je speciaal laat maken, bijvoorbeeld een maatpak, drukwerk, een fotoalbum of sieraden naar je eigen ontwerp. (bron: Consumentenbond)

Wij ‘trekken geen product uit het rek’. Ieder product dat wij in onze webshop hebben staan wordt met de hand gemaakt, volgens de specificaties die jij in het bestelmenu hebt aangegeven. De herroepingsregels zijn in dit geval daardoor niet van toepassing op de producten zoals: fotobehang, lampenkappen, deurstickers, tafelstickers, rolgordijnen, tafelkleden etc.

Bedenk daarom altijd goed of de maatvoering die je hebt opgegeven juist zijn. Meet het goed op en na! In het geval dat je van ons een digitale drukproef ontvangt, is het van belang ook deze zeer zorgvuldig te bekijken. Je geeft akkoord voor de drukproef die wij sturen en naderhand start de productie van jouw product. Wij kunnen helaas geen producten terugnemen die door de klant verkeerd zijn opgemeten of door de klant akkoord zijn gegeven voor productie.

Wij zijn altijd bereid, in uitzonderlijke gevallen, met je mee te denken. Wij staan voor ons product en hebben gemerkt dat onze kwaliteit/levertijd/service door klanten als zeer goed worden ervaren. Zie hiervoor ook onze Trust Trademark reviews.

Herroeping2020-01-10T10:39:09+01:00

YouPri BV
Laanweg 8 Unit A
3208LC Spijkenisse

e. info@youpri.nl

1. Consumentenverkoop

Indien er sprake is van een consumentenkoop, overeenkomstig de Wet verkopen op Afstand (artikel 7:5 BW), heeft de afnemer het recht (een deel van) de geleverde goederen binnen een periode van 14 dagen zonder opgave van reden te retourneren*(!)

2. Retourvoorwaarden

Indien de afnemer na afloop van de 14 dagen termijn de geleverde zaken niet aan YouPri heeft teruggezonden, is de koop een feit. De afnemer is gehouden, alvorens over te gaan tot terugzending, daarvan binnen de termijn van 7 werkdagen na aflevering schriftelijk melding te maken bij YouPri. De afnemer dient te bewijzen dat de geleverde zaken tijdig zijn teruggestuurd, bijvoorbeeld door middel van een bewijs van postbezorging. Terugzending van de zaken dient te geschieden in de originele verpakking en in nieuwstaat verkerend. Indien de zaken bij de afnemer zijn gebruikt, bezwaard of op enige wijze beschadigd zijn geraakt, vervalt het recht op ontbinding in de zin van dit lid. Met inachtneming van hetgeen is bepaald in punt 1 van het herroepingsrecht, draagt YouPri er zorg voor dat binnen 30 dagen na goede ontvangst van de retourzending, het volledige aankoopbedrag inclusief de berekende verzendkosten aan de afnemer wordt terugbetaald. Deze termijn begint op het moment dat de bestelde zaken zijn afgeleverd.

3. Retourzenden

De goederen dienen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt meegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.  De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening.

4. Verklaring

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, verzoeken wij je via een ondubbelzinnige verklaring per e-mail op de hoogte stellen van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om jouw mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Je kunt het modelformulier voor herroeping elektronisch invullen en per e-mail toezenden . Als je van deze mogelijkheid gebruik maakt zullen wij je onverwijld per e-mail een ontvangstbevestiging sturen.

YouPri BV
Laanweg 8 Unit A
3208LC Spijkenisse

e. info@youpri.nl

5. Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen jouw terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.


*BELANGRIJK!
Het recht van herroeping vervalt indien de consument producten (op maat gemaakt en/of gepersonaliseerd fotobehang, rolgordijnen, deurstickers, lampenkappen, tafelstickers, tafelkleden) heeft besteld die naar eigen specificaties en maatvoeringen vervaardigd zijn, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn; volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, dan kan de consument geen beroep doen op zijn herroepingsrecht.

BELANGRIJK!

Producten kunnen niet zonder meer geretourneerd worden. Zie hiervoor onze voorwaarden.
Wij verzoeken je dit altijd schriftelijk te melden.

Geretourneerde bestellingen, zonder voorafgaande schriftelijke melding, kunnen wij helaas niet accepteren. 90% van onze producten zijn geen standaard producten, maar maatwerk producten (volgens specificaties van de klant) geleverd. Herroeping valt daardoor buiten de regels van het consumentenrecht.

 • Op welk telefoonnummer kunnen wij jou - overdag en op werkdagen - eventueel bereiken?
 • Geef hieronder aan waarom je de zending retourneert.
 • Date Format: MM slash DD slash YYYY