Plakinstructie tafelsticker

Wij leggen je graag uit hoe je onze tafelstickers op een tafel of bureau plakt. Belangrijk is altijd een goede voorbereiding. Dus zorg ervoor dat je eerst de video bekijkt en dat je alle ‘tools’ bij de hand hebt om de tafelsticker op een nette manier op te kunnen plakken.

Stap 1. 

Maak de tafel schoon en vetvrij met een doekje en de surface cleaner.
Rol vervolgens de tafelsticker uit en kijk eerst goed hoe je de tafelsticker op de tafel wilt gaan plakken, zonder dat je de achterste laag verwijderd. ‘Droogplakken’ noemen wij dat. Zo kun je zien dat je alles goed bedekt. Al onze tafelstickers hebben een extra marge. Daardoor is de tafelsticker ca. 0,5 cm groter is dan de door jouw opgegeven maat. Dit om te voorkomen wanneer je iets ‘scheef’ plakt’ je aan een zijde geen dekking hebt van de tafelsticker.

Stap 2.

Haal een gedeelte van de achterzijde van de sticker los en plaats de tafelsticker op de tafel. Met behulp van de rakel vlak je de tafelsticker vanuit het midden naar links en rechts uit, zodat deze aan de oppervlakte hecht. De tafelstickers zijn van speciaal bubble free vinyl, maar mocht er toch een luchtbel onder zitten dan kun je de sticker weer voorzichtig lostrekken en opnieuw de tafelsticker gladstrijken.

Tip! Je kunt eventueel ook de tafel lichtjes natmaken met een plantenspuit en dan de sticker aanbrengen.

Stap 3.

Haal stukje bij beetje de achterzijde los, waarbij het handig is om de tafelsticker op te rollen dan is deze namelijk makkelijker te verwerken. Met de rakel strijk je vervolgens de sticker glad zodanig dat je geen ‘strepen en luchtbellen’ krijgt.

Stap 4.

Dit is een keuze want in ons filmpje kun je zien dat wij de tafelsticker ook plakken op de zijkanten van de tafel. Maar wanneer je alleen de bovenkant wilt bedekken, dan kun je deze stap uiteraard overslaan.

Stap 5.

Pak een scherp (!) hobbymes en snijdt voorzichtig het overlappende gedeelte van de tafelsticker weg.

error: De afbeelding is beveiligd!