Block

Badkamer behang

De 'natte ruimte' in jouw huis behangen met speciaal behang. Functioneel en nog mooi om naar te kijken ook!

Op maat gemaakt
vul zelf de maten van de muur in
Glasweefsel behang
Met finishlaag ook geschikt voor douche!
Gratis digitale drukproef
op basis van de ingevoerde maatvoering

Jouw badkamer of douche behangen met op maat gemaakt YOUPRI badkamer behang!

Ben je zo dol op behang dat je er het liefst ook je badkamer mee zou willen behangen? Goed nieuws, met (foto) behang van YouPri kan dat. Wat zijn de mogelijkheden en wat heb je nodig? Hier lees je er alles over.

Badkamer behang inspiratie

Inspiratie of nieuwe ideeën nodig voor de muur van de badkamer? Bekijk hier de hele collectie fotobehang voor in de badkamer en laat je verrassen door de mogelijkheden.

Kun je behangen in de badkamer?

Veel mensen denken dat behang in de badkamer vanwege het hoge vochtgehalte helemaal niet kan. Maar het tegendeel is waar. Met het juiste behang is het mogelijk om je badkamer te voorzien van een mooi behang, een unieke uitstraling en je woonstijl helemaal door te voeren tot in de badkamer.

YouPri behang kan goed tegen vocht en is een zwaar type behang dat, wanneer je een speciale overcoat aanbrengt, waterafstotend werkt en tegelijkertijd lichte oneffenheden van de muur kunt camoufleren. Het is uiterst geschikt voor niet gladde muren en heeft een fraaie mat of gladde uitstraling. Perfect dus om je badkamer een make-over mee te geven. Dankzij de hoge kwaliteit blijft het behang bovendien jarenlang mooi.

Over tegels heen behangen?

Jazeker! De combinatie van speciale glasweefsel behang en behanglijm (!) maakt het mogelijk om ook over tegels te behangen. Het behang is super sterk en kan zelfs met een speciale finish laag ook voor in de douche gebruikt worden. Het aanbrengen van het behang in de douche of natte ruimte is wel iets voor professionals of in ieder geval een kundige doe-‘t-zelver, want de behanglijm voor natte ruimtes moet op een speciale manier aangebracht worden. En ook het aanbrengen van de finishlaag heeft een vakkundige hand nodig, want je wilt natuurlijk niet dat het glasweefsel behang onvoldoende beschermd is.

Creëer een nieuwe sfeer met behang

Als je uitgekeken bent op die eeuwige witte tegels en liever een mooie print op de muur wilt, dan kun je kiezen voor het behangen van je badkamer. Behang is een ideale manier om een compleet andere sfeer te creëren in de badkamer dan je gewend bent. Die ene saai geverfde muur wordt zo een echte eyecatcher.

Fotobehang: Een muur with a view

Met fotobehang upgrade je iedere kale muur tot een muur met een mooi uitzicht. De opties zijn eindeloos: kies voor een rustige serene uitstraling, zet een romantische sfeer met een prachtige bloemen close-up, waan je in de tropen en kies voor behang met een mooie jungle print of houd altijd een vakantiegevoel met fotobehang met print van een tropisch strand.

Fotobehang voor de badkamer bestellen bij YouPri

Heb je iets moois gezien tussen onze collectie badkamer behang? Dan kun je het uiteraard meteen bestellen. Geef bij je bestelling de maten van de muur op, zodat het behang precies op maat gemaakt kan worden. We houden rekening met eventuele objecten in de kamer.

Als je wilt weten hoe de muur er uiteindelijk uit komt te zien kun je, voordat je bestelt, eenmalig een digitale drukproef aanvragen. Ben je daar tevreden mee, dan geef je akkoord en gaan wij aan de slag om je bestelling gereed te maken. Doordat al ons behang op maat wordt gemaakt kan de levertijd variëren van ongeveer 5 – 7 werkdagen.

Benodigdheden voor behang in de badkamer

Behanglijm voor in de badkamer

Omdat dit badkamer behang zwaar en sterk is, is speciale lijm nodig. Die lijm is te krijgen onder verschillende namen zoals glasvezellijm, glasweefsellijm. De lijm is speciaal gemaakt voor glasweefsel behang en is in twee varianten te koop: kant-en-klaar of in poedervorm die je zelf eerst moet verdunnen. Wil je jouw behang echt in het ‘natte gedeelte’ plakken, dan is ons advies: Mapei Ultrabond Eco decor WET met over het behang een aparte laag van Mapei Decor protection.

Beschermlaag voor de ‘natte ruimte’

Het is belangrijk om te vermelden dat glasweefsel behang goed tegen vocht kan en in hoge mate vocht afstotend is, maar niet 100% waterdicht is. Wanneer je het behang voor de badkamer wilt gebruiken in de doucheruimte of als achterwand voor het bad, dan is een speciale transparante beschermlaag noodzakelijk. Op die manier zorg je dat het behang bestand is tegen vuil, en het allerbelangrijkst, tegen vocht.

Badkamer behang finish
Spotify Premium for 2 months!
Image is not available
Behanglijm voor vliesbehang

Vlies behanglijm is speciaal ontwikkeld om te gebruiken met vliesbehang. Gebruik de behanglijm op poreuze en zuigende ondergronden zoals stuc- en pleisterwerk, gipsplaten, steen, beton, cement en hout.

Bison behanglijm vliesbehang
perfax vlies behanglijm

Breng de behanglijm aan met een vachtroller, kortharige kwast of een borstel. Het is belangrijk om de behanglijm iets breder te smeren dan de baan van het behang. Breng direct na het insmeren van de muur het behang aan op de natte behanglijm. Het behang is nog binnen 10-20 minuten corrigeerbaar.

Niet verwerken bij een temperatuur beneden +10°C en/of een relatieve luchtvochtigheid hoger dan 70%. Voor een optimaal resultaat moet de ondergrond poreus, vast, schoon, blijvend droog, glad, stof- en vetvrij zijn. Niet verdunnen!

PRODUCT EIGENSCHAPPEN

• Kant-en-klare lijm
• Direct toepassen op de muur
• Makkelijk aan te brengen
• 100% klontvrij
• Goede hechting

(* Lees voor gebruik altijd de instructies op de verpakking.)

Badkamer behang finish
Spotify Premium for 2 months!
Image is not available
Glasweefsel behanglijm droge ruimtes*

Geschikt voor het eenvoudig aanbrengen van glasweefsel behang op poreuze/zuigende ondergronden zoals stucwerk, pleisterwerk, gipsplaten, steen, beton, cement en hout. De lijm is direct op de muur aan te brengen.

bison glasweefsel behanglijm

Aanbrengen met vachtroller, kortharige borstel of kwast. Werk met schoon gereedschap om schimmelvorming in de lijm te voorkomen. Gereedschap direct na gebruik met water reinigen.
Verbruik ca. 5 m²/kg

Niet verwerken bij een temperatuur beneden +10°C en/of een relatieve luchtvochtigheid hoger dan 70%. Voor een optimaal resultaat moet de ondergrond poreus, vast, schoon, blijvend droog, glad, stof- en vetvrij zijn. Niet verdunnen!

PRODUCT EIGENSCHAPPEN

• Glasvezel kan later gemakkelijk verwijderd worden
• Kant-en-klare lijm
• Direct toepassen op de muur
• Makkelijk aan te brengen
• 100% klontvrij
• Uitzonderlijke hechting

(* Lees voor gebruik altijd de instructies op de verpakking.)

Badkamer behang finish
Spotify Premium for 2 months!
Image is not available
Glasweefsel Behanglijm 3kg natte ruimtes

Gebruiksklare acryllijm voor het aanbrengen van decoratief glasvezel en behang op nagenoeg alle in de bouw voorkomende ondergronden in natte ruimtes, zelfs op niet-zuigende ondergronden.

Badkamer glasweefsel lijm

Wanneer dit product gebruikt wordt in combinatie met de beschermende polyurethaanafwerking MAPECOAT DÉCOR PROTECTION, kan decoratief glasvezel of behang worden aangebracht in vochtige ruimtes zoals de binnenkant van douches*. De combinatie van deze twee producten is zeer geschikt voor renovatie zonder de bestaande wandbekleding te verwijderen.

PRODUCT EIGENSCHAPPEN

• Zeer makkelijk aan te brengen met een spatel of roller
• Uitstekende overdracht van de lijm
• Laag verbruik
• Lange open tijd
• Corrigeren van behang of glasweefsel banen mogelijk
• Kleurloos, niet-vergelend en bestand tegen UV stralen, zonder verkleuring op de banen en randen
• Snel bindend
• Emicode EC1 Plus (zeer lage emissie)

(*Alleen in combinatie met een aparte finishlaag! Gebruik hiervoor Mapecoat Decor Protection. Lees voor gebruik altijd de instructies op de verpakking.)

Badkamer behang finish
Spotify Premium for 2 months!
Image is not available
Glasweefsel finish 1,2kg

Beschermende, alifatische, twee-componenten polyurethaanafwerking in waterdispersie, voor decoratief glasvezel en vinyl behang.

Badkamer finish behang

Wanneer dit product gebruikt wordt in combinatie met ULTRABOND ECO WET ontstaat een compleet, veilig systeem voor het aanbrengen van decoratief glasvezel en vinylbehang, met een non-woven rug, in natte ruimtes, zelfs in douchecabines *. Zeer geschikt om het reinigen van gedrukt glasvezel en behang makkelijker te maken en tevens te beschermen tegen UV-stralen.

PRODUCT EIGENSCHAPPEN

• Zeer makkelijk aan te brengen met een roller
• Bestand tegen UV-stralen
• Niet vergelend
• Dicht de randen af die nat worden
• Bestand tegen de meest voorkomende agressieve chemicaliën
• Matte afwerking

(*Lees voor gebruik altijd de instructies op de verpakking.)

previous arrow
next arrow

Wil je liever eerst meer informatie of heb je vragen?

Laat je goed adviseren voordat je aan de slag gaat met behang in de badkamer. Kijk voor antwoorden op al je vragen over (foto)behang voor in de badkamer bij al onze veelgestelde vragen. Je kunt ons op werkdagen ook bereiken via (+31) 0172 230641, online via chat of mail ons.

Winkelwagen
Scroll naar boven