Tips & Trics

Hieronder geven we je enkele adviezen. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Matchen met jouw kleur?

De tip is om eerst jouw rolgordijn, lampenkap, deursticker, fotobehang of tafelsticker aan te schaffen en dan de kleur hierop af te stemmen. Vaak wordt er juist andersom gedacht, dus eerst verven en dan de rest aanschaffen, maar om kleurverschillen te voorkomen, is het dus beter om jouw kleur af te stemmen op ons product. Waarom? Omdat de kleuren altijd anders kunnen uitvallen dan de verf op de muur.

Optie 1: Bijwerken in kleur van het behang

Soms wijken de naden doordat het behang krimpt. Dit heeft te maken met temperatuurverschillen of omdat het net niet nauwkeurig genoeg geplakt is (dat kan iedereen overkomen ;) Een tip is dan om de naden in te kleuren. Je kunt daarvoor een kleur nemen die in het behang voorkomt en de naden licht met dezelfde tintkleur inkleuren. Zo zie je minder van de witte naad, mocht de ondergrond wit zijn uiteraard.

bijwerken van de muur

Optie 2: muur in kleur schilderen

Een andere mogelijkheid is om de ondergrond eerst te voorzien van een kleur die in het behang voor komt. Je kunt dan beter eerst jouw muur van een onderlaag voorzien die in dezelfde kleur is als het fotobehang. Als de onderlaag goed droog is, dan pas het fotobehang bevestigen. Mocht het behang ‘wijken’, dan is dit minder opvallend dan wanneer de muur wit zou zijn.

Let wel op welk type verf je gebruikt. In sommige gevallen kan het voorkomen dat de combinatie van de verf met behanglijm geen juiste is. De kans is dan aanwezig dat het behang niet op de ondergrond blijft plakken.

voorgeverfde-muur-WEB

Optie 3: behang middendoor snijden

Je kunt het behang bestellen mét overlap! Dit kun je aanvragen aan het einde van jouw bestelling in de opmerkingen. Wij sturen altijd een digitale drukproef ter controle.

De overlap valt over de baan heen en die kun je dan vervolgens al dan niet zelf netjes doorsnijden*. De overlap zorgt ervoor dat je geen ‘witte naden’ ziet.

De kans dat je ‘witte naden’ ziet is namelijk aanwezig als je het behang stuitend plakt. Het behang kan krimpen en daardoor zie je dus een witte ondergrond (mocht je deze niet in de kleur van het fotobehang hebben gemaakt).

*De truc is om in het midden van de overlap, tussen de 2 aangebrachte behangbanen, de banen recht door te snijden. Je kunt hierbij gebruik maken van een waterpas. Je haalt daarna de losse gedeeltes er voorzichtig uit en plakt vervolgens de lagen die je hebt opgetild weer terug op de muur. Je kunt het aanrollen met een speciale behang nadenroller. Daarna kun je vervolgen met de volgende behangbaan en de stappen herhalen.

Dankzij deze methode zijn de naden in je fotobehang nauwelijks zichtbaar. Bovendien hoef je niet perfect recht te snijden, want de overlap zorgt ervoor dat de afbeelding geen ‘fouten’ vertoont.

Nog meer vragen?

Bekijk dan ook even onze veelgestelde vragen pagina hierin staat misschien het antwoord op jouw vraag. En kom je er toch niet uit dan kun je ons altijd bellen, mailen of via chat spreken.

error: De afbeelding is beveiligd!