Behangsinstructie

Je hebt het YOUPRI behang aangeschaft of je overweegt het aan te schaffen? Hieronder leggen wij je door middel van een instructie video’s uit hoe je het fotobehang het beste aan kunt brengen.

Een goede voorbereiding is vaak het halve werk…

Instructie vliesbehang*

*Muur inlijmen met behanglijm!

Instructie fijne structuur behang*

*Behangrollen inlijmen met behanglijm!

Extra tips!

behangen om de hoek

behangen bij stopcontact

behangen om vensterbank

Bron: Bizon

Verschillende factoren zullen de hechting van een drukgevoelige lijm nadelig beïnvloeden, voorbeelden zijn:

  • Stoffige, vochtige, vuile, geoxideerde of structuur oppervlakken.
  • Vervormingen op kunststof of beton.
  • Slechte hechting van de verf op de ondergrond.
  • Lage oppervlakte temperatuur.
  • Toepassing onder de minimumtemperatuur of gebruik buiten aanbevolen temperatuurbereik.
  • Verven met vuil afstotende stoffen zoals siliconen
  • Het behang wordt geproduceerd door een machine die het papier eerst voorziet van een print d.m.v. warmte en inkt. Na dit proces wordt het behang gedroogd. Door dit proces kunnen er in het papier verschillen ontstaan (krimp, rek etc.). Helaas is dit niet te voorkomen. Dat betekent ook dat in sommige gevallen, patronen en/of afbeeldingen net niet goed aansluiten en iets afwijken. Daardoor zou het behang niet helemaal goed kunnen sluiten.

Controleer voordat je het behang aanbrengt of het aan je verwachtingen voldoet. De kosten die je tijdens de bevestiging maakt, worden namelijk niet vergoed als je melding maakt van een gebrek. Je kunt behang het beste controleren door de individuele banen naast elkaar te leggen. Youpri is ten alle tijden niet aansprakelijk voor claims (boven de vervangingswaarde) van het behang, waarvan is bewezen dat het defect niet te wijten is aan het materiaal of het aanbrengen daarvan en is daardoor niet aansprakelijk voor directe, indirecte schade of gevolgschade.

Winkelwagen
Scroll naar top