Alfred Gockel Artprints2019-01-31T17:29:23+00:00

 Alfred Gockel Artprints

Jij houdt toch ook van kunst?!

Youpri is de officiële én exclusieve Europese licentiehouder van de Alfred Gockel motieven! Het materiaal van kunstenaar, Alfred Gockel, is beschikbaar gesteld voor onze producten. Deze zijn uniek vormgegeven met de Alfred Gockel Artprints.

De werken van Gockel zijn kenmerkend eigenzinnig, modern en ‘one of a kind’. De kunstenaar heeft zich door vele bekende namen laten inspireren, maar is bovenal ook zelf een zeer bekend kunstenaar zowel in Europa als daarbuiten.

Je kunt zijn kunst ook dagelijks bewonderen op een lampenkap, rolgordijn, deursticker, en zelfs een tafelsticker. Deze zijn zorgvuldig samengesteld om jouw woonruimte artistiek te verfraaien.

Dus kies je voor één van onze Alfred Gockel artprints dan haal je iets heel bijzonders én speciaals in huis!

Alfred Gockel Artprints deurstickers
Alfred Gockel Artprints lampenkappen
Alfred Gockel Artprints rolgordijnen
Alfred Gockel Artprints Tafelstickers
Biografie Alfred Gockel

Geboren in 1952 vlakbij Münster, Duitsland. Zijn eerste kunstwerk werd gepubliceerd toen hij slechts 8 jaar oud was. Van 1973 tot 1977 studeerde hij aan de universiteit van Münster. Na zijn studie deed hij speciale printtechniekkennis op.

Uitgeverij & Gallery

In 1982 startte hij uitgeverij Avant Art. Vanaf 1985 werd zijn artwork gepresenteerd in de Art Expo New York. Van daaruit begon hij zijn carriere in de VS. In 1988 kocht hij een oude molen in Lüdinghausen en transformeerde deze om tot studio en gallery. In 1999 bouwde hij een logistiek distributiepunt voor zijn uitgeverij en een studio voor het printen van doeken. Vanaf dat moment werden gesigneerde, gelimiteerde edities ontworpen en gemaakt.

Inpiratiebronnen

Tijdens zijn reizen maakte hij kennis met Salvador Dali en Miró. Hij is een een groot bewonderaar van de kunstenaars Kandinsky en Picasso. In de Verenigde Staten raakte hij betoverd door de kunst van Jasper Johns en Jackson Pollock.

Olympische Spelen

In 2006 ontwierp Gockel de officiële Amerikaanse versie van de Olympische spelen affiche, gehouden in Turijn Italië. Gedurende deze Olympische Spelen werden 60 acryl schilderijen tentoongesteld in Atlanta (VS).

Kunstgroep Quadriaga

In 2008 starte hij de kunstgroep Quadriaga. Deze groep hield zich bezig met etsen, houtsnijden, linoleum en litho’s.
De deskundigheid van Gockels etsen reflecteren zijn inspirators: Picasso, Mirò, Chagall, Dali en Dürer.

3D Kunstwerken

Ter aanvulling van zijn schilderwerken en printtechnieken bekijkt hij alles vanuit een 3D perspectief. Als beeldhouwer heeft hij gewerkt met onder andere: staal, brons, zandsteen en marmer.

Bijzondere objecten

De ‘Yellow Angel’ sculptuur nabij de snelweg van Kamen (DE) en de ‘Vleugel’ bij de A1 in Münster Hiltrup zijn twee of zijn meest spraakmakende projecten. Zijn persoonlijke focus ligt in het creëren van kunst in en voor publieke ruimtes.

Bekendheid

Alfred Gockel is een welbekend en gevierd internationaal kunstenaar en bekend van zijn werken van zeer verfijnde kunst. Zijn tentoonstellingen én live schilder demonstraties hebben aanzien gekregen in vele landen, zoals: Amerika, Duitsland, Nederland, België, Ierland en Fankrijk.

Meer  informatie? Bezoek dan de website van Alfred Gockel

EXCLUSIEF
Bijzondere en unieke
moderne artprints

MAATWERK
al onze producten worden
op maat voor je gemaakt

MILIEUVRIENDELIJK
Inkt zonder schadelijke
dampen en recyclebaar