Alfred Gockel Artprints

Moderne kunst als echt bijzondere en unieke eyecatcher in jouw intereur.

Bijzondere kunst voor in jouw huis? Youpri is de officiële én exclusieve Europese licentiehouder van het artwork van Alfred Gockel!

De kunstenaar heeft een zeer veelzijdig repertoire en vat niet onder een noemer samen te vatten. Wat wel heel duidelijk is, is zijn uitgesproken stijl met lijnen en vormen, dit komt in vrijwel al zijn werken terug. Deze kunst zorgt ervoor dat je er wel naar blijft kijken, want je ziet continue iets nieuws wat je eerder nog niet was opgevallen.

Lijnen en vormen​

Het menselijk lichaam staat vaak centraal in zijn werken en door het lijnenspel is het goed herkenbaar. Daarnaast maakt de kunstenaar ook schilderijen van objecten, zoals auto’s of muziekinstrumenten. Daarom kan niet in een woord gezegd worden waar deze artiest thuishoort; laten we vooropstellen dat alle werken een bijzondere uitstraling hebben en wij zijn dan ook trots dat wij dit mogen vertalen naar een mooi product zoals de rolgordijnen, lampenkappen, deurstickers, wanddoeken, allemaal met die ene Alfred Gockel artprint.

Moderne kunst van Alfred Gockel is net even anders​

De werken van Gockel zijn kenmerkend eigenzinnig, modern en ‘one of a kind’. Bijzonder artwork verdient een bijzonder plaats in jouw woonruimte. Je kunt zijn kunst nu zelf ook dagelijks bewonderen. Zo maak je jouw woonruimte artistiek en modern. Dus kies je voor één van onze Alfred Gockel artprints dan haal je zeker iets heel bijzonders én speciaals in huis!

Biografie Alfred Gockel​

Deze veelzijdige kunstenaar is in 1952 vlakbij Münster (Duitsland) geboren. In zijn jonge jaren werkte hij als mijnbouwer en door deze ervaring gebruikte hij vaak zelfgemaakt teer in zijn acryl werken. Hij studeerde en gaf les aan de Polytechnische Hogeschool in Münster, van 1983 tot aan 2006, ±130 miljoen door hem zelf gepubliceerde open uitgaven van zijn eigen artwork zijn verkocht aan (internationale) art & design galeries.

Zeefdruk​

In 1990 kocht hij een zeefdruk machine en startte zijn collectie van abstracte, gelimiteerde originele zeefdrukken.

Les & demo's​

Van 2003 tot aan de dag van vandaag geeft Alfred Gockel kunstgeschiedenis en live schilder demonstraties op ondermeer cruiseschepen, kunst events en liefdadigheidsveilingen en evenementen met beroemdheden.

Sculpturen​

Alfred heeft daarnaast ook enorme sculpturen vervaardigd van wel 11 x 3 x 7 meter, 8 hoeken die een helikopter ondersteunen langs de snelweg van de A1-A2 op een 18 meter heuvel. Nog 4 van zijn sculpturen zijn daarna langs snelwegen geplaatst.

Wat kenmerkt Alfred Gockels stijl?​

Vanaf 2008 hield Alfred zich voornamelijk bezig met o.a. etsen, houtsnijden, linoleum en lithografie. De hoge kwaliteit etsen van Alfred Gockel’s benaderen intussen het vakmanschap van zijn inspirators. Nadat de vernislaag is aangebracht, schildert hij vaak ‘live’ grote canvasdoeken zodat de bezoekers exclusief aan het werk kunnen zien tijdens zijn creatieve proces.

Inspirerend​

Het is geweldig om te zien hoe hij zijn publiek weet te inspireren met zijn zachte penseelstreken, soms zelfs met twee handen tegelijkertijd. Unieke penseelstreken van een helder kleurpalet kenmerkt zijn signatuur. Alfred schildert, zoals een muzikant, in een ‘flow’ van een zacht ritme. Zijn eigentijdse signatuur is te herkennen in al zijn werken.

Meer informatie over Alfred Gockel?​

Bezoek dan de website van Alfred Gockel

error: De afbeelding is beveiligd!