Opmeten van het rolgordijn

Specificaties rolgordijn in het kort

De lichtdoorlatende stof van het rolgordijn heeft een dikte van 190 gr/m2 en is van 100% polyester. Wanneer je kiest voor deze optie dan wordt het doek van het rolgordijn aan één zijde bedrukt. De achterzijde is onbedrukt.

De verduisterende stof van het rolgordijn heeft een dikte van 200 gr/m2 en is van 100% polyester. De achterzijde van het rolgordijn materiaal is grijs. Wanneer je kiest voor deze optie dan wordt het doek van het rolgordijn aan één zijde bedrukt. De achterzijde is onbedrukt.

De verduisterende stof is ca. 290 gr/m² is aan beide zijden bedrukt en heeft een hoge lichtreductie (ca. 95% in volle zon) wanneer het rolgordijn op ‘de dag’ (= op het kozijn) gemonteerd wordt. Bij montage ‘in de dag’ (= in het kozijn) kan er door de zijkanten nog licht naar binnen komen. Belangrijk is daarom vooraf te bepalen hoe het rolgordijn bevestigd zou moeten worden.

De inkten op waterbasis zijn milieuvriendelijk en ademen geen gevaarlijke stoffen uit.

De standaard ketting is 100 cm lang. Het is een zogenaamde ‘eindeloze ketting’ die helemaal rond kan zonder een stop. Je kunt het mechanisme zowel aan de linkerkant als de rechterkant monteren. Precies hoe jij het rolgordijn wilt gaan bedienen. Heb je een lang rolgordijn dan kun je ook een ketting van 150 cm of 200 cm lengte bijbestellen. Volg met het plaatsen van het rolgordijn en de lange ketting altijd de kindveiligheid voorschriften.

De aluminium onderlat is aan beide zijden zichtbaar. De stof zit er als het ware ‘ingeklikt’.

De stof van het rolgordijn wordt omgeslagen om de kunststof onderlat. De kunststof lat is daardoor aan een zijde voorzien van de bedrukte stof en aan de andere zijde zie je de kunststof (wit grijze) onderlat.

Onze rolgordijnen zijn langer dan het door jouw opgegeven formaat, vanwege het monteren van de bovenbuis en de aluminium of kunststof onderlat. Dit kan variëren van tussen de ca. 2 tot max. 8 cm, afhankelijk van het type onderlat. In sommige gevallen kan dit consequenties hebben voor de afbeelding, die kan daardoor deels wegvallen. Uiteraard houden wij hiermee zoveel mogelijk rekening.

Wanneer de montagehoogte bekend is, kun je eenvoudig de maximale bedieningslengte bereken. Het is hierbij belangrijk dat de ketting niet lager hangt dan 150 cm. (vanaf de vloer gemeten). Je kunt de volgende berekening gebruiken: montagehoogte – 150 cm. Let er bij de montage van het rolgordijn op dat de ketting minimaal 150 cm boven de grond hangt (vanwege de Child Safety wetgeving)

Wanneer de montagehoogte niet bekend is, wordt de kettinglengte per wet bepaald op maximaal 100 cm. Wij raden je te allen tijde aan om een ketting geleider te gebruiken bij jouw rolgordijn, dit zorgt ervoor dat er geen gevaarlijke lussen ontstaan, waar het kind in vast kan komen te zitten.

Raamdecoratie in woonhuizen en publieke gebouwen dient aan de voorschriften te voldoen. In omgevingen waar het niet vanzelfsprekend is dat er kinderen tussen de 0 en 42 maanden aanwezig zijn, hoeft de raamdecoratie niet aan de standaard te voldoen. Denk hierbij aan kantoren, fabrieken en laboratoria. Als je niet zeker bent van het soort locatie waar het product wordt geplaatst, ga er dan altijd vanuit dat het gebruikt gaat worden in een omgeving waar kinderen zich zullen bevinden. Een veiligheidshaak kun je gebruiken om de bedieningsketting tegen de muur te bevestigen.

Afnemen met licht vochtige doek

De materialen voldoen aan brandklasse B1 en zijn geschikt voor slaap- en woonvertrekken.

In principe geldt een levertijd van ca. 5-7 werkdagen. Mocht dit anders zijn, dan ontvang je hiervan bericht (per e-mail). Rolgordijnen met een maximale breedte tot 150 cm. worden via de standaard pakketdienst verzonden. Pakketten langer dan 150 cm. worden via een Koerier verzonden. De levertijd is vanwege dit transport ca. 2 dagen langer, ca. 7-9 werkdagen. YouPri verzorgt zendingen binnen de EU. De verzendkosten worden automatisch tijdens het invoeren van het afleveradres aangegeven. Mocht je een bestelling buiten de EU plaatsen, dan is dit ook mogelijk. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Het doek van het rolgordijn kan door temperatuur en vochtigheid rimpelingen vertonen. Dit kan wegtrekken doordat deze factoren weer veranderen. Het is ook mogelijk dat de zijkanten van het materiaal licht bol gaat staan. Ook dit is te wijten aan de omgevingstemperatuur en vochtgehalte.

De afbeeldingen en kleuren op de webshop zijn indicatief. Schermkleuren zijn niet hetzelfde als printkleuren, deze kunnen afwijken (!) Er kunnen daardoor helaas geen rechten worden ontleend aan de afbeeldingen en kleuren die wij in onze webshop weergeven.

Wil je liever eerst meer informatie?

Kijk dan ook eerst even in onze veelgestelde vragen. Je kunt ons op werkdagen ook bereiken via (+31) 0172 230641, online via chat of mail ons.
error: De afbeelding is beveiligd!