Fotobehang met eigen foto('s)

Hoe weet ik of mijn eigen foto scherp genoeg is voor bijvoorbeeld fotobehang?
De scherpte van een afbeelding wordt mede bepaald door het aantal beeldpunten, ook wel pixels genoemd. Hoe meer pixels je afbeelding bevat, hoe scherper de foto.

Een scherpe foto, met veel pixels, heeft een hoge resolutie. Een minder scherpe foto met weinig pixels heeft een lage resolutie. Pixels? Bij één megapixel spreken we over 1 miljoen pixels. Om het aantal megapixels van de gehele afbeelding te berekenen, vermenigvuldig je het aantal pixels van de breedte met het aantal pixels van de lengte. Zo kan een afbeelding bijvoorbeeld 3000 pixels breed zijn en 2000 pixels lang. Het aantal megapixels is dan 3000x2000 is 6 miljoen pixels, met andere woorden 6 megapixels. De foto heeft dan een vrij hoge resolutie van 6 megapixels.

Hoe weet ik wat er nodig is voor een vergroting van een foto?
Wanneer je een foto vergroot wil laten afdrukken, is het belangrijk dat je de resolutie van je foto kunt beoordelen. Hoe groter de afdruk wordt, hoe meer megapixels gewenst zijn voor een scherp resultaat. In de afbeelding hieronder vind je een overzicht van hoeveel megapixels een dergelijke vergroting gemiddeld nodig heeft. Als je vragen hebt, kun je altijd even jouw digitale bestand via deze link naar ons toezenden, wij beoordelen dan GRATIS jouw bestand.

Als ik fotobehang bestel waar moet ik dan op letten?
Wanneer je fotobehang bestelt, is het van belang om eerst goed alles op te meten. Dus van muur tot muur en de hoogte van de muur. Doe dit nauwkeurig, dat voorkomt dat het fotobehang te kort of te lang is.      

Waarom moet ik kiezen voor baanbreedte?
Standaard worden de banen op 50 cm gesneden. Dit is voor het behangen van fotobehang een makkelijke maat. Gezien de ervaringen met het aanbrengen van het fotobehang is het ook goed mogelijk om dit met banen van 100 cm breed te doen. Daardoor zijn er minder naden zichtbaar. Wat moet ik doen voordat ik ga beginnen? 
Ons advies is om je eerst goed voor te bereiden!

Dit houdt ondermeer in:

De muren goed voorbehandelen, eventueel met speciaal voorstrijkmiddel. Oneffenheden verwijderen.

  • Advies is een witte gladde ondergrond te gebruiken om eventueel doorschemeren te voorkomen.
  • Dek de vloer daarom goed af om schade te voorkomen.
  • Gebruik een scherp (!) mes om het overtollige fotobehang mee af te werken.
  • YouPri is niet aansprakelijk voor het niet of onjuist voorbehandelen van wanden of muren of het niet afdekken van de vloer, waardoor schade zou kunnen ontstaan.

Om goed van start te kunnen gaan, raden wij je aan om het instructiefilmpje te bekijken.

Fotobehang op maat
Ieder fotobehang wordt door ons op maat gemaakt. Dit betekent dat je zelf veel kunt aangeven, zoals breedte, lengte en eventuele objecten die ervoor zorgen dat het geen standaard fotobehang zal zijn. Wij zijn hierin gespecialiseerd, dus heb je specifieke wensen, dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen.

 

Veelgestelde vragen over deurstickers

Is de sticker gemakkelijk zelf aan te brengen?
Ja, de sticker is goed zelf aan te brengen. Belangrijk is wel dat de deur glad is en dat deze voldoende vetvrij is gemaakt om een goede hechting te kunnen garanderen.

Kan het op elk soort deur?
In principe wel. De deur dient wel een gladde structuur te hebben.

Van welk materiaal is het gemaakt?
Het materiaal is zogenaamde 'bubble free’ pvc. De naam zegt het al zonder bubbles…

Wij hebben 2 kinderen die best wel eens met hun auto’s en wagentjes lang de deuren gaan. Zijn ze dus een beetje slijtvast?
De deurstickers kunnen wij desgewenst, mat of glanzend lamineren. Dit is een extra beschermlaag.

Vragen?
Bel tijdens werkdagen met één van onze medewerkers via (+31) 0172 230641, chat online of stuur een mail naar info@youpri.nl