Lichtdoorlatend

De lichtdoorlatende stof van het rolgordijn heeft een dikte van 190 gr/m2 en is van 100% polyester. Wanneer je kiest voor deze optie dan wordt het doek van het rolgordijn aan één zijde bedrukt. De achterzijde is wit.

Verduisterend

De verduisterende stof 293 gr/m² heeft een hoge lichtreductie wanneer het rolgordijn op ‘de dag’ (= op het kozijn) gemonteerd wordt. Bij montage ‘in de dag’ (= in het kozijn) kan er door de zijkanten nog licht naar binnen komen. Belangrijk is daarom vooraf te bepalen hoe het rolgordijn bevestigd zou moeten worden.

Bij het type verduisterend kun je voor bedrukking aan één zijde en ook bedrukking aan beide zijden kiezen. Wanneer je kiest voor de éénzijdige bedrukking dan is de achterzijde van het materiaal wit. Bij een dubbelzijdige bedrukking is zowel de voor- als achterzijde voorzien van dezelfde gekozen afbeelding.

De aangegeven materialen voldoen aan brandklasse B1 en zijn geschikt voor slaap- en woonvertrekken. De inkten zijn milieuvriendelijk en ademen geen gevaarlijke stoffen uit.

Eigenschappen rolgordijn

Gebruik
Universeel
Bediening
Handbediening met ketting
Onderhoud
Afnemen met licht vochtige doek
Toepassing
Raamverduistering
Geschikt voor kantelramen?
Nee
Materiaal doek
Het doek van het rolgordijn kan door temperatuur en vochtigheid rimpelingen vertonen. Dit kan wegtrekken doordat deze factoren weer veranderen. Het is ook mogelijk dat de zijkanten van  het materiaal licht bol gaat staan. Ook dit is te wijten aan de omgevingstemperatuur en vochtgehalte.

montage overzicht rolgordijn

Montage

Let er bij de montage van het rolgordijn op dat de ketting minimaal 150 cm boven de grond hangt (vanwege de Child Safety wetgeving). Kinderen kunnen namelijk verstrikt raken in de ketting van de raamdecoratie.

Een veiligheidshaak kun je gebruiken om de bedieningsketting tegen de muur te bvestigen.

Levertijd

Bestellingen voor iedere donderdag -> levering dinsdag/woensdag week erna*
(wanneer de digitale drukproef niet voor donderdag 12.00 uur akkoord is gegeven, verandert de levertijd)

In principe geldt een levertijd van ca. 5-7 werkdagen. Mocht dit anders zijn, dan ontvang je hiervan bericht per e-mail.